Over ons

Gustaaf Hendrix was eerst werkman in de zinkfabriek van Rotem voordat hij in 1929 een handeltje startte aan de Ronde weg, nu Grauwe Torenwal in Bree. Op bestelling maakte en verkocht hij koperen en zinken dakgoten, kandelaars en pompen. Later groeide daaruit een winkel waar allerhande ijzerwaren, glaswerk, porcelein, keuken-materiaal en onderhoudsproducten werden verkocht.

In 1941 neemt zoon Jaak de zaak over en brengt de dan al als groothandel gekende zaak over naar de Nieuwstadstraat. In die tijd leverde hij aan smeden en boeren in de dorpen per fiets of met paard en kar. Jaak start op het einde van de oorlog een eigen vertinningsbedrijf voor huishoudmateriaal. Zo worden vleeshaken en keukenbestek van een noodzakelijk laagje tin voorzien.

In 1963 sticht hij samen met zijn zoon Louis en schoonzoon Willy "Hendrix en Maes". 5 jaar voordien werd reeds een groot magazijn aan de Peerderbaan uit de grond gestampt. Later zou blijken dat dit aan de verkeerde kant gebeurde. want een grote industriezone zou aan de overkant haar plaats vinden.

Het bedrijf blijft snel groeien. In 1971 wordt er gestart met de productie van buigtangen gebruikt door installateurs van sanitair. Door het uitgebreid machinepark wordt er op het einde van 1971 ook besloten om samen te werken met één kruiwagenfabrikant voor het toeleveren van onderdelen en het fabriceren van enkele modellen kruiwagens. Ook wordt in 1973 een depot voor industrie- en labogassen opgericht voor de firma "Praxair" voor de verdeling over regio Limburg.

 

In 1987 wordt de zaak omgevormd tot Madrico nv en door de blijvende groei wordt er in 1992 nog een bijkomende productiehal gebouwd. De zoon van Louis dient zich in 1995 aan bij de firma. en legt zich toe op het vervaardigen van transport- en opslagmaterialen, wat nu de specialiteit van het bedrijf is geworden. In januari 2002 wordt er gestart met het vervaardigen van industriële roosters op maat en sinds februari 2002 wordt het bedrijf Madrico nv geleid door zoon Jasja Hendrix

 

Half december 2007 heeft Madrico nv weer een mijlpaal bereikt, de nieuwe gebouwen, productieruimte en kantoren worden geopend.

Nu, eind 2016 liggen de volgende uitbereidingsplannen alweer klaar.

 

Reeds 4 generaties lang en reeds meer dan 85 jaar ervaring in metaal maakt van Madrico nv, een ijzersterke partner.

Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.